Tuesday, July 12, 2011

ohutus eelkõige ;)

Teiseks päevaks oli varutud ohutustehnika kursus, mis koosnes kahest osast: uppumisest ja mõmmikutulistamisest :) ehk tegelikult siis lifesuitide kasutamise õpetus ja tiirus väike püssilaskmine. Lifesuit on siis selline tore oranž ülikond, mis tuleb endale selga ajada, peale seda sõidetakse linnast välja jahisadamasse ja kõik-see-mees-ja-naine hüppavad kai peale suure tümakaga vette. Vees tuleb otsida välja rihmad, üksteise külge haakuda karabiiniga ning summas kalda poole ujuda. Tegemist on ülikondade näol päris toredate leiutistega, mis põhimõtteliselt hõljuvadki vee peale, peab lihtsalt vagusi selili lamama. Kasutama hakkame seda siis, kui kummi-mootor-paatidega laevalt kaldale liigume. Kes on mu möödundkevadiste seiklustega kursis, võib õrnalt ette kujutada, mis tundega ma kogu seda eksperimenti läbi tegin. Aga olen igati rahul endaga! Kõige raskem on ilmselt kai-hüppe hetk, aga "sitta kah...mull-mull-mull". Võin kinnitada, et fjordivesi on siin üsna korralikult soolane :)
Teine osa oli vastuoksa minu jaoks puhas nauding ja lõõgastus - karabiiniga tiirus, kolm laskeasendit, 2X4 lasku igast. Relvaks oli siis Ruger M77. Igati sümpaatne gun, kerge (palju kergem kui automaadid), tagasilöök on väga nõrk ning täpsus on muljetavaldav (olgugi, et ilmselt oli neid kõvast kasutatud, oli sihik üllatavalt okei).
Ülikool - UNIS.
Kunstiminutid südalinnas: Kaevur.
Järgmised kunstiminutid südalinnas. Jälle Kaevur!

Käisin jälle poes ka täna :( Võtsin kodust kaasa kolm mütsi, aga mitte ükski ei sobi antud oludega. Niisiis võtsin vastu otsuse osta uus. Poodides siis hinnad kõikusid 129 NOK (imelik mudel, väike) kuni 400+ NOK-ini (normaalsed alates 270 NOK). Viimaks ostsin toidupoest viimase mütsikese, mis tundub tegelikult laste oma olevat...aga pähe mahub vähemalt. Väljanägemine on selline, et lahkudes ma ilmselt annetan selle secondhand poele - põhimõtteliselt on ses mütsis kõike, mida ma kodus pähe ei paneks - roosa muster, tutt, heegeldatud lilleke ja lõngast punupatsid. Aga voodriga ning hind - 59 NOK!!

No comments: