Thursday, September 17, 2009

till

eriti Late-Weichselian till, of course!! ehk siis sai läbi minu esimene peribalti üritus. Astusin ka oma postriga üles, aga küllap oli küsimus minu väljendusrikkuse lahjuses või Q litoloogide tuimuses (noh, eks ikka arvatavasti viimases :D), aga mingil põhjusel ovatsioone ei järgnenud. Küll aga järgnes 4 päeva ohjeldamatut õgimist ning kõvasti naljakaid ning õpetlikke hetki. Meie ringreis toimus Lõuna-Eestis ja Põhja-Lätis, siis Pärnu kaudu Tartusse/Tallinna tagasi. Minu jaoks olid peamised muidugi 3 stoppi: einoh ega kui jutt poleks laiali läinud, et teatud kohtasid külastatakse, ega siis poleks vist kogu üritust kaasa teinudki... elu on keeruline. Nüüd ma parasjagu mõtisklengi, et kas tasub üldse midagi tahta - äkki lähebki täide? Tunnen uusi ideid voolamas ning peaksin püüdma need ka kirjavormi suruda. Tegelikult on isegi nii pisike ajaperiood nagu Q - pelgalt paar miljonit - siiski üllatusi leidub, isegi aastakümneid pärast saidi "avastamist". Aga vaestele taluomanikele, kelle tagahoovis geoloogilised massid tuhnimas ja urgitsemas käöivad, võib küll ainult kaasa tunda... kas te JÄLLE tulete?! Loodetavasti suudame oma rühmaga ka lätlastele suuremat hoogu sisse lükata, sest geoloogilised protsessid, paganased, ei teinud ju tollal riigipiiridel vahet :) minu jaoks on muidugi pöördelise tähtusega jääpaisjärvede mahajooksmine, gauja voolusäng, geomorfi läved jms.
Reisi puhaskasuks sai kilekotitäis Saale org setteid. Juhendaja käskis üles noppida ning tudengitele vaatamiseks sobilikuks teha :D
Lõbusamast poolest võib meenutada meie öömaju - Nakatu ja Kopra talusid. Esimesel oli vahva perenaine, aga vilets netiühendus. Igas toas oli ka petik-vannituba ehk siis plaaditud tühi ruum erinevate lisanditega. Ühtedel oli dušialus, ilma äravooluavata. Meil rippus keset plaaditud tühjust punane pesukäsn... Kadri oli tansulkaks tellinud n-ö unstakate vähendatud variandi - oiiii, kuidas sai jalga keerutatud, niiet pluus oli tõsiselt märg seljas õhtu lõpuks! Kopras kostsid seinad hirmsasti läbi. Siis me Kadriga, peenetundelised, nagu me oleme :) leppisime kokku, et kui üks vetsu läheb, siis teine teeb karmoškaga põrgulärmlikult kakofoonilist "taustamuusikat". Ja nii toimuski - öö läbi! Maksin kurjalt Nakatu talu norskajatele kätte (loodetavasti tema mulle enam tagasi tegema ei hakka, juhendaja ikkagi :D).

1 comment:

r2ndrott said...

paluks edaspidi enam mitte selliseid võhikutele arusaamatuid keelemoonutisi kasutada :)
ma mõistan, et jutt on miskist Hilis-Visla arengujärgust, aga asja sügavam sisu on mulle tundmata. ja Q on kvaternaar? igatahes, kui päris aus olla, siis see postitus äratas huvi geoloogia vastu - tahaks rohkem teada:)