Saturday, March 14, 2009

Ida-Läti jäine disko, osa 2

olen nüüd küll juba kodus tagasi ja varem blogida ei saanud, sest nett oli jälle jooksu pannud...nüüd mõned tagasivaated.
Madona ja eriti selle võõrastemaja (Rudzons?) on tegijad - odav öömaja, tasuta wifi, mõistliku hinnaga toidud ja Rimi üle tee - soovitan soojalt! Veetsime seal kaks ööd.
Edasi suundusime Jekabpilsi ning pesitsesime Baronsi hotellis. Sellel oli mingis seos kellegi hertsog Jacobiga, hotell ning menüü olid ka temaatilised. Nende special magustoit hertsog Jekabsi maius oli apelsinikisselli ja jogurti segu pähklite ja vahukooretupsudega - suht kummaline maitsekooslus. Netti polnud, küll aga vaatasin kohalikku, Jekabpilsi rajonsi teleprogrammi. Kus muuhulgas räägiti "grips epidemijasest" mõnedes Läti väikelinnades!! Niiet tõhus lisandus a-hepatiidile :) 
Meie kolmas peatuspaik oli Režekne, hotell Kolonna - kolmest kõige ilmetum ning kallim öömaja. All asus ka restoran Rozalija, mis saab minu poolt kiita, et menüüs olid ka alkoholivabad kokteilid, näiteks Virgin Mojito. 
Tagasi tulime läbi Aluksne ja Ape. Lugupeetud kolleegid ostsid mähkmekastitäie õlut ning melnais balzamsi kokteile ventilatsiooniks :D :D Ise tõin kaasa ühe melnais balzamsi + cola kokteili ja "pähkleid" (no neid nostalgilisi küpsiseid, mis näevad välja nagu pähklid ja sees on kondentspiimast keedetud iiris). 

Läti lingvistika: 
mõned sõnad on nagu eestikeelsed: maja, muiža, maksa
mõned nagu venekeelsed: ezer
mõned nagu leedukeelsed: pils (pilies), laiks (laikas)
läti roppused: Martins keeldus vihjamast, aga seda ütles, et kurva on vananenud "meelitus"

Kui nüüd ka paar hämarat vihjet Asja kohta anda, siis võib öelda, et on lootust tõeliselt huvitavateks loodusteaduslikeks tulemusteks! Leidsime neljandal päeval sobiva objekti ning veetsime kaks päeva objektil töötades. Oma osa andsime ka lätlastele. Aga kui Siim õieti ennustas, võib olla tegemist mõnes mõttes Balti regiooni HG stratoga...pssst!!!!
Füüsiliselt on töö muidugi raske. Ja ma just mõtlen mõningase murega, et mind ootab kaks täispikka kerni külmruumis, mis ootavad pesemist, dattimist jms. Nõndaviisi näib, et lähema poole aasta jooksul taas pole eriti võimalust puhata ja mängida, tšillida ja hängida...mis saab minu France-tripist, selgub peagi. Panen ka vaikselt paika oma aastast konverentside kava...

No comments: