Wednesday, September 24, 2008

Rostock Mecklenburg Vorpommern

(ja seda kõike öelda võimalikult kange keele, käheda kurgu ja rrrr-põristades, no siis peaaegu kõlbab!) Olen esimest korda elus Saksamaal.
- Fokker 50!!
Sõitsin Läti papilennukifirmaga. Kui Leeli lennujaama jõudis, olid kõik lennukid juba ära lennanud ja ainult Fokker 50 oli maha jäänud. Kui ma esimest korda seda propelleritega põkat lennuväljal nägin ja taipasin, et mul tuleb sinna sisse ronida, tegi ikka meele hellaks küll. Pole just lustiline lennata propelleritega värisevas kapslikeses Riia poole. Lennustiil ja telikust väljaturritvad kaabli/traadikimbuotsad ei lisanud eriti kindlustunnet. Õnneks Riias sai edasi lennata lennukiga (ehk siis Boeinguga). Olengi peamiselt Boeinguga lennanud, välja arvatud Islandile (siis oli mingi muu, miski macarthur vms).
- die Bahn
ehk siis Rong. Berliini Hauptbahnhof on muljetavaldav ehitis. Rostockisse-sõit oli hakitud kolmeks osaks: kõigepealt ice-ga wittenbergesse, sealt re-ga schwerinisse ja sealt siis re-ga rostockisse. Mulle ice eriti meeldis, seda enam, et reisi lõpppunktiks pidi olema Aarhus (nostalgiline ohe).
- Wittenberge stiilipidu
kuidas siis teisiti nimetada vene vanadest koosnevat seltskonda, kellele sõitsid raudteejaama vastu kaks autotäit sõjaväeriietuses isikuid. Kusjuures üks autodest oli vana Tshaika, millel Saksa lipuga lehvis võidu imaginaarse riigi (ehk Nõukogude Liidu) lipp.
- Rostock
aga sellest pikemalt hiljem! Hostelist ehk niipalju, et olen millegipärast kolmeses toas, ehkki üksi. Nett elab all köögis mammutiaegses PC-s. Misasi on WiFi????

1 comment:

lontu lõvikutsu said...

Mitmenda generatsiooni ICE see oli? Neid on umbes nii kolm või enam juba :)

Fokker on kõige hirmuäratavam mootoritestimise ajal - undab nagu tahaks kohe koost lauguneda. Pidanuksin sellega viimasel sõidul mõlema otsa peal ühe korra liikuma, kuid jäin teisel korral firma süül Riiga jõudmisel hiljaks.

Ahjaa, Islandil käisime peaaegu Boeinguga. Nimelt lennukiga, mille hilisem versioon kannab nime Boeing 717. Täpsemalt oli meil küll tegu Mäkkdoonald-Taglase MD-90 margiga, kui ma ei eksi.