Friday, August 22, 2008


...teekond Norges jätkub. Peatselt peale lõunasööki sõitsin taksoga Bergeni lennujaama ja viuhh. Kusjuures tagasitee maksis 144 leud ehk 22 ühikut rohkem ?? Bergeni kant on ikka tore ja praegu plaanin sinna järgmise aasta kevadel uuesti sattuda, sümposiumile siis. Ehk siis õnnestub ka Chrisiga kohtuda, mis seekord ära jäi (kommunikeerumis-arusaamatused). Kas ka kursus kasulik oli? No seda vaatab edaspidi...

Oslo lennujaama mehed on varsti juba oma joped, arvutasin välja, et selle nädala jooksul kasutan selle teenuseid kolm korda. Lennundusest veel niipalju, et tundub, et põhjamaine juhtimisstiil on meie omast erinev. Olen seni lennanud peamiselt eesti õhuga, aga norra-tripil kasutan kõigil otsadel (kokku kuus) kohaliku liini teenuseid. No näiteks nende arusaam pidurdamisest on see, et võtavad õhus mootori välja, keeravad lennuki küljeli ja siis langeb kogu kupatus nagu kivi maa poole. Ja jõuab pidurdusrajale ikkagi liiga suure hooga. Aiai.

Esimesed muljed Tromsöst:
Külm.
Kurat, ongi vist Põhjanaba käes.
Fakkkk, sajab ka, nagu Norrale kohane.
Mis imelik punane kala see lennujaama ette tuledesse särama on pandud?

Õnneks sain flybusseni peale ja sõitsin linna. Kuna minu tagasihoidlik öömaja ühegi suurema hotelli lähedusse ei jäänud, pidin vihmas ka mõnegi maa jala astuma. Aga öömaja on ... suht ootamatu. Märksõnaks siis Ungari (inside joke). Mehitamata asutus, külalised teevad, mis tahavad. Minu toa eripäraks on see, et ta on väike ja ükski laelamp ei põle. Nurgas vaikib külmik. Seinal on peegel ja kraanikauss. Uksest voodini on 1,5 sammu. Voodist külmikuni 0,8 sammu. Seda ootamatumana mõjub seinal rippuv plasmatelekas! Aga koht on vaieldamatult odav. All saab priipäralt teed-kohvi, saia, moosi ja juustu võtta. Mina ostsin teel õnneks endale risifruttit ja ühe võileiva.

No comments: