Sunday, August 24, 2008

Õitsev lapi kivirik. Taustal raamat Teravmägede õistaimedest. Täitsa juhuslikult eile ülikooli raamatupoest ostsin, aga kulus täna väga ära!

Kahe Tromsö vahel. Nagu mitmetes linnades, on ka Tromsö jagunenud veekogu (fjordi) kahele kaldale. Vastavalt siis Tromsö ja Tromsdalen. Ühendavaks lüliks on sild.

Tromsö kõrgelt
Tromsö veel kõrgemalt
Kas Eesti nägi kümme tuhat aastat tagasi samasugune välja?
Igal maal oma kombed...siin pandi jäätis näiteks tagurpidi tuutusse.

täna käisin mägedes. Magasin, nagu alati, liiga kaua, kuid päeva peale sain jalad alla ja hakkasin minema. Ilm oli tõesti kena. Päike säras, aga õhk ei lasknud siiski hetkeksi unustada, et asume kohas, kus paljud asjad kannavad tiitlit- maailma põhjapoolseim (end nimetavad nõnda näiteks nii kohalik ülikooli, botaanikaaed, klaasivabrik kui pruulikoda). Toiduga on siin nädalavahetuseti ikaldus, kõik on kinni. Ainult narvesen (umbes meie r-kiosk) on lahti. Ostsin teekostiks tüki pitsat ja sõitsin bussiga mäetrammi juurde. Kaabeltramm maksis 70 ühikut edasitagasi. Turnisin ja roomasin mõnuga mäel ringi, nagu suuuuur punases jopes uss. Mind huvitavad taimed on ju nii pisikesed, et neid ülevalt hästi ei märkagi. Õnneks keegi poliitit ka ei kutsunud kummalise käitumise eest. Vastupidi, üks norra vana astus ligi ja proovis juttu teha, küll norra keeles. Lõpuks selgus ka jutu mõte - han var en botaniker ocksa! Vahva! Sain päris mitmeid häid taimi...meel läks kohe helgeks... Kui kõrgel käisin ära, ei teagi. Arvatavasti mingi 800 - 900 meetrit ü.m.p.
Tagasi tulin jala ja säästsin 25 ühikut. Selle tähistamiseks ostsin putkast jäätise, mis maksis 24 ühikut.

No comments: